Tietoa meistä

Bar H.

Kielet: englanti, espanja

Hei! Olen Bar, kiropraktiikan maisteri Turun Kiropraktikkokeskuksessa.

Matkani kiropraktiikan pariin alkoi runsaan urheilutaustan, erityisesti ammattilaispurjehduksen, myötä. Tämä kokemus ei ainoastaan lisännyt kiinnostustani ihmiskehon toimintaan ja suorituskykyyn, vaan sai minut myös etsimään erilaisia hoitomuotoja säilyttääkseni kilpailuetuni. Kiropraktiikka osoittautui lopulta täydelliseksi ratkaisuksi minulle.

Olen suorittanut 5-vuotisen kiropraktiikan maisterin tutkinnon (MSc) Barcelonan kiropraktiikan korkeakoulussa Espanjassa, Valviran hyväksymässä yliopistossa, sekä yli 1000 tuntia seminaareja, joten minulla on valmiudet tarjota erikoishoitoa. Intohimoni ihmiskehon ymmärtämiseen ja luontainen haluni auttaa ihmisiä yhdistyvät kiropraktiikassa.

Kiropraktikkona käytän erilaisia tekniikoita, jotka on räätälöity kunkin potilaan yksilöllisiin tarpeisiin. Näitä ovat muun muassa Applied Kinesiology, Sacro-Occipital Technique, Gonstead, Diversified, Thompson ja muut. Uskon vakaasti, että terveys on arvokas lahja, ja meidän velvollisuutemme on vaalia sitä. Olen sitoutunut antamaan yksilöille mahdollisuuden hallita terveyttään tarjoamalla täsmällistä tietoa verkkosisällön, lääkealan strategioiden ja poliittisten näkökohtien ylivoimaisen tulvan keskellä.

Käytännössäni hylkään yhden koon lähestymistavan terveydenhuoltoon. Hyväksyn yksilöllisen hoidon ja tunnustan, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen, ja hänen terveysmatkansa tulisi heijastaa sitä. Pyrin tarjoamaan ”räätälöityä” hoitoa ja luomaan terapeuttisia siteitä potilaideni kanssa. Tavoitteeni on auttaa heitä ymmärtämään kehoaan ja terveyttään, jotta he voivat tehdä tietoon perustuvia valintoja ja saada hyvinvointinsa takaisin.

Kokonaisvaltaiseen lähestymistapaani terveydenhuoltoon kuuluu ei-invasiivisten manuaalisten hoitomuotojen käyttäminen arvioitaessa, hoidettaessa ja seurattaessa edistymistä. Kannustan tietoiseen yhteistyöhön potilaideni kanssa, jotta voimme yhdessä tunnistaa terveyttä häiritsevät tekijät, voittaa haasteet ja vapauttaa kehon täyden potentiaalin. Viime kädessä visioni on nähdä, että yksilöt tuntevat itsensä voimaantuneiksi ja vapaiksi omaksumaan terveellisen ja tietoon perustuvan elämäntavan.

Saga H.

Kielet: suomi, englanti, espanja

Hei! Olen Saga, ja olen innoissani voidessani kertoa hieman matkastani kiropraktisen hoidon pariin täällä Turussa. Opiskelin Barcelonassa kiropraktikoksi sillä Suomessa siihen ei ole tarjolla koulutusta. Valitsin opiskella juuri Barcelonassa Euroopan muiden kiropraktikkokoulujen sijasta, sillä heidän vitalistinen filosofiansa osui lähimmäs omaani, eli mikä tukee kehon palauttamista luonnolliseen tilaansa, jolloin se voi itse parantaa itsensä, eli “heal from the inside-out”.

Tämä ymmärrys kehosta ja sen kokonaisvaltaisesta toiminnasta, eli holistisuudesta, minulle selveni ensitestään näiden viiden opiskeluvuoden aikana. Työssäni asetan etusijalle yhteistyöhön perustuvan lähestymistavan potilaideni kanssa, jolloin pyrimme tunnistamaan mahdolliset stressitekijät yhdessä. Painostan hoidossa tärkeyttä potilaan omasta ymmärryksestä omasta kehostaan, jotta hoito on tehokkaampaa ja potilas pääsee uudella ymmärryksellään rakentamaan parempaa hyvinvointiaan loppuelämänsä. Terveydestään oppinut potilas voi myös tehdä vastuullisempia päätöksiä potentiaalisten lääkeaineiden, lisäravinteiden, urheilun tai muiden terveyteen vaikuttavien asioiden kohdalla sekä ymmärtää näiden syy-seuraus suhteen.

Oma telinevoimistelu- ja muu urheilutaustani on auttanut minua ymmärtämään, miten urheilu- ja muut vammat rasittavat kehoa, näiden kuntoutuksen tärkeyden sekä eri tavoista tehdä näin. Loputon haluni auttaa läheisiäni sekä potilaitani on johtanut mitä ihmeellisimpiin löydöksiin ja myös kiropraktiikan ulkopuolelta löytyviin ratkaisuihin joita otamme huomioon hoidossa. Usein esimerkiksi fyysisen kivun hoidon yhteydessä ravinnollisen tai emotionaalisen komponentin löytäminen ja sen käsitteleminen on ollut hoidossa ratkaiseva tekijä.

Minulle perimmäinen tavoite on terveyden palauttaminen ja edistäminen, tapahtui se sitten vastaanottoni seinien sisällä, yhteistyössä kollegoiden ja muiden terapeuttien kanssa tai opastamalla kotona tehtävissä valinnoissa – olipa kyse sitten oikeiden kenkien valinnasta tai elämäntapojen mukauttamisesta. Autan intohimoisesti yksilöitä lähtemään matkalle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja odotan innolla tilaisuutta tukea sinua matkallasi kohti optimaalista terveyttä.